In 't Wasdom

antiquariaat Cornelissen & De Jong – Zwolle
februari 21st, 2022 by Jaap de Jong

In ’t Wasdom

Cornelissen & De Jong en bookmanager werken al enige maanden intensief samen In ’t Wasdom. Boekenkopers ontvangen de factuur via bookmanager die als partner volledig participeert in het antiquariaat Cornelissen & De Jong. Binnen afzienbare tijd trekt bolas – die in 2015 als universitaire incubator (UU) startte – als derde partner bij hen in. Drie is beter dan twee zeggen wij bij Cornelissen & De Jong.

Bookmanager zorgt voor een effectief invoersysteem voor mensen met een privébibliotheek als ook voor boekverkopers op de antiquarische markt. Zij doet hetzelfde voor professionele bibliotheken (incl. leenverkeer) en draagt zorg voor de factuurafhandeling van boekverkopers & antiquariaten. Daarnaast ontwikkelde bookmanager een modern kaartenbaksysteem voor de boekliefhebber, antiquaar en onderzoeker.

Bolas, de derde partner, brengt in april de applicatie voetnootonline uit. Dat is een verwijzingssysteem waarin traditionele referentiesystemen (bijv. APA 6th / 7th edition, Harvard etc.) gecombineerd worden met online voetnoten & notities. Bolas was tot op heden vooral actief als onderzoekstool voor leerlingen en studenten. De opgedane expertise in de afgelopen zeven jaar wordt ook in het gezamenlijke optrekken In ’t Wasdom volop benut en nieuwe wegen worden ingeslagen.

Nieuw is bijvoorbeeld de samenwerking tussen bolas en bookmanager in het project histopos. Histopos is het systeem voor locatiegebonden historische informatie (simpel gezegd, een verwijzingssysteem naar: wat, wie, waar en wanneer). Voor dat project zoeken we nadrukkelijk naar samenwerking met partners (bijv. gemeenten [culturele recreatie], archieven etc.)

De drie partners in ’t Wasdom hebben een gezamenlijk privacybeleid met twee hoofdprincipes: géén verkoop van persoonlijke gegevens aan derden & volledige autonomie en zeggenschap van onze klanten in het beheer van de eigen gegevens.

Pages: 1 2

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com