In 't Wasdom

antiquariaat Cornelissen & De Jong – Notter | Zwolle
mei 2nd, 2024 by Jaap de Jong

Aankondiging Bijvangst, een nieuwe bundel van Igor Cornelisen (1935-2021)

Morgen, op 3 mei 2024 (tevens de 89e geboortedag van Igor Cornelissen), verschijnt de bundel Bijvangst van Igor Cornelissen bij Kelderuitgeverij te Utrecht. Het betreft een bundeling van artikelen in De AS, het theoretisch anarchistische tijdschrift (1972-2020).

Igor Cornelissen was blij met het aanbod van de redactie van het tijdschrift De AS om een vaste rubriek te verzorgen. ‘Ik kreeg de vrije hand, en het hoefde niet over anarchisme of hun theoretici te gaan’, schrijft hij later in zijn memoires over zijn column. ‘Over het anarchisme weet ik te weinig al was mijn grootvader Izak Os dan in zijn jeugd een aanhanger van Domela Nieuwenhuis, en heeft hij, op een weiland buiten de stad, nog met een revolver geoefend voor de komende revolutie. Ik had tenminste weer een eigen rubriek!’

Bijvangst is vanaf morgen verkrijgbaar bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum Spui en online bij antiquariaat Cornelissen & De Jong in ’t Wasdom.

Bij aankoop van Bijvangst in de maand mei ontvangt u tevens een genummerd papieren exemplaar van boeknoot 7443 (oplage 25 ex.) ter gelegenheid van het vijfjarige bestaan van antiquariaat Cornelissen & De Jong en de 89e geboortedag van Igor Cornelissen, getiteld ‘Maar ìk schrijf in De AS, Jacques!’ Igor Cornelisen (1935-2021); als een feniks uit De AS.

U kunt het boek nu bestellen door te klikken op onderstaande beschrijving. Vervolgens gaat het zoals de rest van het leven; als vanzelf.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com