In 't Wasdom

antiquariaat Cornelissen & De Jong – Notter | Zwolle
februari 15th, 2020 by Igor Cornelissen

De sax van Stan Getz

Cees Schrama was een gedreven musicus en propagandist van de muziek waar hij van hield: Jazz. Zijn herinneringen staan vol met leuke anekdotes over de musici die hij ontmoette als presentator van radioprogramma’s  Sesjun die goed werden beluisterd.

Zijn portrettering van de altijd humeurige Stan Getz is voorbeeldig. Getz, zware drinker en gebruiker van verdovende middelen had altijd iemand nodig om af te zeiken. Een hulpmiddel om zijn eigen frustraties kwijt te raken. Gelukkig was dat over zodra hij op zijn saxofoon begon te spelen. Schrama had hem eens aangekondigd als Mr Stanley Getz wat hem woedend maakte. Hij was Stan, geen Stanley. Een jaar later wist Getz het nog en kreeg Cees opnieuw de wind van voren. Nadat ze het hadden uitgepraat, bood Getz zijn excuses aan, maar een prettig mens werd Getz nooit. Ook met zijn toen Zweedse vrouw had hij hooglopende ruzies.

Dat Cees Schrama een uitstekend pianist was kan ik getuigen. Hij was enkele malen mijn pianist als ik met de IGORiginal NEW Hot Shots optrad. Cees overleed in 2019.

Méér muziekgeschiedenis

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com