in 't Wasdom

Antiquariaat Cornelissen & De Jong – Zwolle
november 22nd, 2020 by Jaap de Jong

Bange mensen stellen geen vragen. Ronit Palache in gesprek met Cornelissen & De Jong

“De stem van Renate Rubinstein hoort bij ons land, al was ze dan Duitse van geboorte”, stelt Ronit Palache in het NRC-interview van vrijdag 21 november. Waarom dit zo is?

Dat vertelt Ronit Palache op 10 december om 19.30 tijdens een gesprek met Igor Cornelissen en Jaap de Jong in ’t Wasdom.

In dat gesprek schuwen zij de terzijdes niet. U kunt er bij zijn op 10 december 2020. Online en achter het scherm.

Bestelt u de bundel bij ons, dan ontvangt u twee dagen na het gesprek een gesigneerd exemplaar van Bange mensen stellen geen vragen. Voorafgaande aan het gesprek krijgt u de toegangscode toegestuurd. Daarmee heeft u online toegang tot het gesprek. U kunt zich hier van toegangscode & gesigneerd exemplaar verzekeren, evt. met opdracht.

Als u niet bang bent, kunt u donderdagavond 10 december ook vragen stellen.

Ronit Palache is journaliste & schrijfster en volgt daarnaast een PhD-traject. Zij stelde onlangs een bundel samen met het werk van Renate Rubinstein (1929-1990). De bundel verscheen afgelopen week in de privé-domeinreeks. In haar onderzoek (als PhD-er) is Ronit geïnteresseerd in het losmakingsproces bij mensen die opgroeiden in gesloten religieuze gemeenschappen en hoe taboes daarin een rol spelen.


Interview met Ronit Palache – Koelewijn, J. (2020) ‘Je te vroeg uitspreken is de valkuil van mijn generatie’, NRC Handelsblad, 19 november 2020