In 't Wasdom

antiquariaat Cornelissen & De Jong – Notter | Zwolle

Contact

Antiquariaat Cornelissen & De Jong in ’t Wasdom – Zwolle | Notter – tel. 085 30 30 721. Email: wasdom@cornelissenendejong.nl. Meer over bezoek, openingstijden en de adresgegevens kunt u hier vinden.

Wij zijn ook te vinden op boekwinkeltjes.nl. Volg ons op twitter, mastodon of instagram.

Wij kopen boeken in. Specialisaties: filosofie, literatuur (proza en poëzie), (religie)geschiedenis (o.a. biografieën) en kunst. Voor de inkoop van boeken, zie De omgevallen boekenkast.

Wie zijn wij?

Wij zijn boekenliefhebbers.

Igor Cornelissen (1935 – 2021) was journalist bij Het Vrije Volk, Vrij Nederland en Het Parool. In het anarchistisch tijdschrift de AS verzorgde hij de column Bijvangst, waarin hij de losse draadjes uit zijn (archief)onderzoek verwerkte.

Igor woonde en werkte in Zwolle. Igor verzamelde al vanaf 1941 boeken en was van oktober 2019 tot zijn overlijden op 13 maart 2021 actief als antiquaar bij Cornelissen & De Jong.

Igor rondde in 2020 het vijfde deel van zijn memoires af. In 2018 werd hij door Jaap de Jong en Herman Oevermans geïnterviewd (zie daarvoor het tijdschrift Wapenveld). Ruim een jaar later begon Igor met Jaap de Jong een antiquariaat in het Dominicanenklooster te Zwolle.

Jaap de Jong (1963) studeerde geschiedenis (UU) en economie (VL-VU). Hij is (in deeltijd) actief als afstudeerbegeleider & hogeschooldocent Onderzoek en werkte eerder (2001-2007) aan de Vrije Universiteit aan een dissertatie.

Naast zijn docentschap is hij antiquaar bij Cornelissen & De Jong en directeur-eigenaar van bookmanager en voetnootonline (eerder: bolas). Ook is hij lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Allemaal Zwolle ten behoeve van het museum ANNO van de stad Zwolle.

Jaap ziet het als zijn roeping om de toegankelijkheid en beschikbaarheid van wetenschappelijke, literaire en historische bronnen te bevorderen. Dat gebeurt in het antiquariaat, bij bookmanager & voetnootonline  in ’t Wasdom en als lid van de RvT van het stadsmuseum ANNO in Zwolle.

In zijn vrije tijd oefent hij zijn zintuigen en interviewt filosofen, historici en boekenliefhebbers, o.a. voor het tijdschrift Wapenveld. Hier staat een overzicht van interviews met Jan Hendrik van den Berg, Hub Zwart, Wouter Kusters, Maxim Februari, Igor Cornelissen en Jessica Voeten.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com