in 't Wasdom

Antiquariaat Cornelissen & De Jong

Contact

Antiquariaat Cornelissen & De Jong – Assendorperdijk 2 – Zwolle – tel. 085 30 30 721 – Dominicanenklooster Zwolle – t’ Wasdom, kantoor 1.1 (op afspraak). Ook op boekwinkeltjes.nl

Wij kopen boeken in. Specialisaties: filosofie, literatuur (proza en poëzie), (religie)geschiedenis (o.a. biografieën) en kunst. Voor de inkoop van boeken, zie De omgevallen boekenkast.

Email: wasdom@cornelissenendejong.nl – Volg ons op Twitter

Wie zijn wij?

Wij zijn boekenliefhebbers.

Igor Cornelissen (1935) was journalist bij Het Vrije Volk, Vrij Nederland en Het Parool. In het anarchistisch tijdschrift de AS verzorgt hij tot op heden de column Bijvangst, waarin hij de losse draadjes uit zijn (archief)onderzoek verwerkt.

Igor woont en werkt in Zwolle. Igor verzamelt al vanaf 1941 boeken en is sinds oktober 2019 actief als adviserend antiquaar bij Cornelissen & De Jong.

Op dit moment werkt Igor aan zijn memoires. In 2018 werd hij door Jaap de Jong en Herman Oevermans geïnterviewd (zie daarvoor het tijdschrift Wapenveld). Ruim een jaar later begon Igor met Jaap de Jong een antiquariaat in het Dominicanenklooster te Zwolle.

Jaap de Jong (1963) studeerde geschiedenis (UU) en economie (VL-VU). Hij is (in deeltijd) actief als afstudeerbegeleider & hogeschooldocent Onderzoek en werkte eerder (2001-2007) aan de Vrije Universiteit aan een dissertatie.

Naast zijn docentschap is hij antiquaar bij Cornelissen & De Jong en directeur van BOLAS, beiden gevestigd in ‘t Wasdom op het Dominicanenklooster te Zwolle. Ook is hij lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Allemaal Zwolle ten behoeve van het museum ANNO van de stad Zwolle.

Jaap ziet het als zijn roeping om de toegankelijkheid en beschikbaarheid van wetenschappelijke, literaire en historische bronnen te bevorderen. Dat gebeurt in het antiquariaat ‘t Wasdom, met de tool BOLAS en als lid van de RvT van het stadsmuseum ANNO in Zwolle.

In zijn vrije tijd oefent hij zijn zintuigen en interviewt filosofen, historici en boekenliefhebbers, o.a. voor het tijdschrift Wapenveld. Hier staat een overzicht van interviews met Jan Hendrik van den Berg, Hub Zwart, Wouter Kusters, Maxim Februari, Igor Cornelissen en Jessica Voeten.